Tussendoormoto

Ik beschouw mezelf niet als een motorkenner, als een mechanieker, zelfs niet als een goede motorrijder. Uiteraard is er een niveauverschil merkbaar met andere motorrijders, er is wel altijd iemand beter of slechter achter het stuur. Toch beschouw ik mezelf als een veelzijdige motorrijder. Waar anderen resoluut kiezen voor superbikes of voor naked bikes, heb ik al met heel wat verschillende motoren gereden. (Daar moet ik misschien ook ‘ns een blogpost over schrijven) En ik kan wel iets goed: op heel korte termijn toch een motor vinden om me mee te amuseren. Dat is dan ook precies wat er vorige week is gebeurd. Het wachten op mijn nieuwe moto viel me zwaar, en mijn Triumph was verrassend vlot verkocht. Om toch niet 2 maand zonder moto te moeten leven, heb ik een tussendoortje gekocht.

Ik zocht, zoals zovelen, naar een koopje op 2dehands. Het seizoen komt stilaan op gang, en dat is merkbaar op 2dehands. Er worden dagelijks tientallen moto’s te koop aangeboden. Omdat ik toch iets min of meer vertrouwbaar wou, liet ik de écht goedkope motoren links liggen. Simpelweg omdat ik geen zin heb om meer te sleutelen in de garage dan te rijden. Als ik dat zou willen, dan koop ik mij wel een … 😉 Na eventjes zoeken stuit ik op een Honda Varadero XL1000V, 20 jaar oud, 80.000km, voorzien met goede banden, rijklaar en dagelijks gebruikt. Ik besluit een kijkje te nemen en enkele uren later had ik terug een motor in de garage.

Mét authentieke topkoffer

“Ik besluit een kijkje te nemen en enkele uren later had ik terug een motor in de garage.”

Rijden deed hij, remmen ook, en er was niet echt een mankement dat in het oog sprong toen ik de motor ging halen, of tijdens de testrit. De zijkuipen zijn wel vervangen, en er is een bluts in de tank van een valpartij aan lage snelheid. Het grootste deel van de bluts zit onder de zijkuip, dus valt niet echt op. Het enige wat wel opviel, en daar had de verkoper me voor gewaarschuwd, is dat de motor bij het remmen op de motor wel eens een knal durft te geven. Een fenomeen dat ik wel kende bij mijn Yamaha WRF, maar deze knal was anders. Het was geen sportieve knal in de uitlaat. De eerste keer dat het zich voordeed, was ik echt verschoten.

Dus zo werden de mankementen stilletjes aan duidelijk. De dichtingen van de uitlaat waren volledig verstorven, en de klemmen gewoon weggeroest, vandaar dat de motor valse lucht aanzoog. Een reparatie waar ik geen ervaring mee heb, maar die me wel eenvoudig genoeg leek om zelf te proberen. (En die typisch is voor de Honda Varadero) Ik had een filmpje gevonden op Youtube met duidelijke instructies, dus ik bestelde de onderdelen, en enkele dagen later waren de dichtingen al vervangen. De dichtingen aan de cylinder laat ik voor wat ze zijn. Na deze herstelling blijkt het grootste probleem opgelost, maar de knalletjes zijn niet volledig weg. Ik kan er mee leven en op 1 mei maak ik m’n eerste grote rit.

Niet slecht voor een motor van 20 jaar oud

Eigenlijk rijdt deze motor (eerste generatie – met carburateurs) verrassend aangenaam. Hij weegt wel erg veel, en is alles behalve wendbaar in stilstand. Eens je rijdt, kan je vlot op 1 breed rijvak een U-bocht maken. De 2-cylinder motor heeft wel wat in de aanbieding, al zou ik overdrijven als ik zeg dat deze Varadero echt sportief is. Deze generatie was nog voorzien met 5 versnelling, waar ik liever een 6-bak zou hebben op snellere stukken. Motorrijden is altijd compromissen sluiten, en in dit geval vind ik het niet erg, aangezien ik er niet erg veel voor betaald heb. Een motor huren kost je al rap 250 euro voor een weekend. Dus zelfs al verkoop ik deze Honda met een beetje verlies. Ik heb gereden.

“Een motor huren kost je al rap 250 euro voor een weekend. Dus zelfs al verkoop ik deze Honda met een beetje verlies. Ik heb gereden.”

Nadat mijn nieuwe Honda mij uitstekend, en comfortabel de hele dag heeft bijgestaan, denk ik erover na om hem toch nog even te houden. Hij moet zeker niet direct weg, zoals sommige voorgangers. Zijn carburateurs maken hem wel iets wispelturiger, en zijn 5 versnellingen zijn misschien niet altijd even handig. De koppeling is nog in orde, en de versnellingsbak doet wat hij moet doen. Dit is wat ik zo fijn vind aan motorrijden, elke moto is anders. Elke moto heeft zijn eigen karakter, DNA, geschiedenis… En het is zo toegankelijk om daarvan te proeven, ook al is het maar voor even.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s