Kopen via online veiling: hier moet je op letten

Tijdens de zoektocht naar een nieuwe moto of auto kom je dikwijls wel eens op een veilingsite terecht. De kans is vrij groot omdat het booming business is. Het principe is eenvoudig: je plaatst via internet een bod op een kavel, die deel uitmaakt van een lopende online veiling. Die veiling kan enkele dagen tot weken lopen. De hoogste bieder op het einde van de veiling wint de kavel. Of toch niet?

Ik werkte 2 jaar als operationeel verantwoordelijke bij een gerenommeerd online veilinghuis. Enkel inside tips indien je koopt op een online veiling, die algemeen toepasbaar zijn.

Een bod is bindend

Bezint eer ge begint. Wil je een voertuig kopen op een online veiling? Prima. Lees toch maar eerst alle kleine lettertjes en voorwaarden alvorens je begint te bieden. Een bod is namelijk nagenoeg altijd bindend. Dat wil zeggen: eens je het bod plaatst, ben je verplicht om de kavel te kopen voor het totaalbedrag van jouw bod. Laat je niet verleiden door ongelofelijk lage prijzen, op elk bod dient nog opgeld betaald te worden en dikwijls nog BTW ook. Gemiddeld mag je toch rekenen op 20% extra die je moet betalen, bovenop je bod. De ene veilingsite is hier transparanter in dan de andere.

Heb je het hoogste bod op een kavel bij afloop van de veiling? Proficiat! Zet de champagne alvast in de koelkast, maar knal de kurk er nog niet af.. Je bent namelijk nog niet gegarandeerd de nieuwe eigenaar. Veel van deze kavels staan ingesteld met een onderliggende minimumprijs. Afhankelijk van welke site je bezoekt, staat deze al dan niet vermeld bij de omschrijving. De kans dat je de dag nadien een telefoon krijgt om te onderhandelen is zeer groot.

What you (didn’t) see is what you get

Elke online veiling is wettelijk verplicht om een bezichtigingsmoment in te lassen. Dat wil zeggen dat je de mogelijkheid moet krijgen om de kavels fysiek te komen inspecteren. Dit kan soms bij de verkoper zelf zijn (indien de kavel zich niet in een gecentraliseerd magazijn bevindt). Hou er rekening mee dat de kavel misschien in het buitenland staat.

Als ik je één raad mag geven: ga altijd je kavel fysiek inspecteren. Foto’s zijn enorm misleidend, niet noodzakelijk opzettelijk. In de algemene voorwaarden is altijd opgenomen dat je bij het bieden verklaart dat je genoeg moeite gedaan hebt om je kavel te inspecteren. Houdt dat voor jou in dat je een moto koopt in Roemenië op foto? Dan is dat zo. Teleurstelling is doorgaans de overheersende emotie op afgiftemomenten.

De slagzin om onmiddellijk te pareren: ben je naar onze kijkdag geweest, meneer?

Deze Honda CBX 750 F2 kocht ik voor 750 euro op de veiling. Starten deed hij onmiddellijk. Op de foto ziet hij er niet zo slecht uit hé? Hij draaide op één cylinder, achterrem werkte niet, er zat een ongelofelijk bluts in de benzinetank, de odometer had geen wijzer meer, het linker knipperlicht was afgebroken en de banden waren verstorven. Stickers op de zijkant verraden het al: moto had schuifschade door een ongeval. Gelukkig was het maar 750 euro…

Haal je agenda erbij

Bieden leidt tot kopen, en kopen leidt tot ophalen. Voor elke kavel is doorgaans een ophaalmoment ingepland. Dit kan op voorhand bepaald zijn of in samenspraak met de verkoper. Haal je dit moment niet, en ben je genoodzaakt om je kavel te laten stockeren, dan impliceert dit bijna altijd stockagekosten. Ben je de winnaar van een kavel, maar merk je dat je om welke reden dan ook, het ophaalmoment niet haalt, neem dan onmiddellijk contact op met het veilinghuis, om onaangename verrassingen te vermijden. Deze kosten kunnen oplopen tot enkele honderden euro’s per week. Bereid je dus goed voor op je koop!

De koper is minder beschermd

In tegenstelling tot het kopen via de reguliere markt, ben je als koper meer benadeeld dan bevoordeeld. Koop je op een veiling, dan heb je geen garantie of omruilrecht. Dat wil zeggen: koop je een TV van een faillissement, je komt ermee thuis en de TV werkt niet, dan heb je pech. Kavels worden altijd verkocht in de staat van bevinding, en wat die staat is, dat moet jij bepalen. Jammer genoeg kan je niet echt vertrouwen op de omschrijving, die niet zelden door de verkoper zelf wordt opgemaakt. De verkoper is verplicht om mogelijke mankementen mee te delen bij verkoop, maar achteraf wordt er niet zelden een spelletje ‘dat wist ik niet’ gespeeld.

Des te belangrijker is het om je kavel grondig te inspecteren. Eens je met je nieuwe auto de poort buiten bent, heb je geen verhaal meer. Enkel maar als je echt kan bewijzen dat het gaat om een opzettelijk verborgen gebrek, kan je soms rekenen op de menselijkheid van het bedrijf. Bijvoorbeeld: je koopt een auto zonder versnellingsbak, en dit was niet vermeld in de kavelomschrijving.

Wat ook belangrijk om te weten is: je kan geen testrit doen. Je kan komen kijken, je kan dikwijls het voertuig starten, maar een testrit is niet mogelijk. Dat komt omdat een veilinghuis niet in het bezit is van een garageplaat of verzekering voor dergelijke testritten. Je moet dus oordelen op basis van wat je ziet of hoort.

Te goed om waar te zijn

Het is zoals zoveel dingen in het leven.. Lijkt het te goed om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo. Online veilinghuizen pompen maandelijks duizenden euro’s in marketingbudget om zoveel mogelijk volk naar de website te trekken. Dat zorgt ervoor dat een koopje doen redelijk moeilijk wordt. Er volgt zodanig veel volk mee, dat de uiteindelijke verkoopprijs zelden interessant is. Zeker omdat je geen garantie hebt.

Bekijk het langs de kant van de verkoper: je hebt een voertuig waar je vanaf wil, zonder gedoe en zonder tire kickers die de helft van je zondag in beslag nemen. Je zwiert hem binnen bij een veilinghuis en zij verkopen het voor jou, en ze nemen er een fikse commissie op. Welke voertuigen komen hiervoor in aanmerking? Juist, doorgaans voertuigen die het minder goed doen op de tweedehandsmarkt. Het ene veilinghuis biedt doorgaans meer kwaliteit dan het ander.

Wens je toch je droom aan te kopen via een veiling? Ga zeker zelf eens kijken, vraag de historiek op, kijk de documenten in (veelal buitenlandse voertuigen, of Japan imports), bereken de totale kostprijs goed en breng eventueel een expert mee. Laat een onafhankelijk taxateur een oordeel vellen. Want een taxatie van 200 euro kan je duizenden euro’s besparen. Zo kom je alvast niet voor verrassingen te staan. Succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s