De kunst van het lakwerk bij Moto Peinture

Ik volgde Matthias al een tijdje op sociale media, en we zijn elkaar al een paar keer mislopen op verschillende events. Vlaanderen heeft motorliefhebbers veel te bieden, zo goed als alle grote merken zijn vertegenwoordigd, de scene leeft (denk maar aan tal van recurrerende events en rondritten) en je kan er ook specialisten terugvinden die erg goed zijn in hetgeen ze doen. Moto Peinture is een van die adressen die je best even in je contactenlijst opneemt.

Moto Peinture is in het leven geroepen door Matthias Van Brussel, van kinds af aan in de ban van alles wat gemotoriseerd is en op 2 wielen rijdt. Na jarenlang ervaring op te doen als carrossier is hij erin geslaagd om van zijn passie zijn beroep te maken. Een aparte blog kan gewijd worden aan alle brommers en motoren die hij door de jaren heen heeft gehad. Veel van die motoren zijn nog steeds te bewonderen in de atelier, inclusief originele nummerplaat.

“Mijn eerste plak doe ik nooit weg.”

De atelier is erg stijlvol aangekleed met motomobilia en ander curiosa. Het valt meteen op dat de atelier van Matthias niet enkel een plaats is waar hard gewerkt wordt, maar ook een plaats waar z’n kameraden en klanten welkom zijn, en eventueel een nieuwe kleur kunnen kiezen in de colour lounge.
De moto die direct in het oog springt is de Suzuki RG500, de nieuwste toevoeging aan de collectie, één die al een tijdje op de lijst stond. Je merkt gewoon dat deze unieke 2-takt motor, enkel geproduceerd tussen 1985 en 1987, iets speciaals is. Dat kan je merken aan de uitlaten alleen.

“Hoe ouder ik word, hoe meer ik het leer om moto’s te appreciëren, ook zonder er mee te rijden. Ik vind het schitterend om, terwijl ik bezig ben in de atelier, naar mijn moto’s te kijken en weer een nieuwe liefde ervoor te ontwikkelen. Ik kijk liever naar moto’s dan naar TV, indien ik om welke reden dan ook niet meer in staat zou zijn om met de moto te rijden, zou ik er nog steeds kopen, puur om naar te kijken en uit passie.’

Je hebt heel wat moto’s en brommers en je hebt er al talloze gehad, maar welke staan nog op het lijstje? Je wint morgen de loterij, welke motoren ga je direct halen?

“Wel die RG500 wou ik al 10 jaar, maar indien ik er niet moet naar kijken: Honda VFR750R RC30, Yamaha RD500LC, Honda NSR400, Velocette Thruxton, Norton Manx, Saroléa Manx7, Honda CB450 ‘Black Bomber’, Norton V4.. Ik zou ze tot in m’n badkamer zetten!”
Terwijl hij bezig is aan het polieren van een Harley-Davidson tank voor een klant, hebben we het ook nog even over hoe zalig het is om ergens voor te werken, en jezelf een cadeau te doen. Een gevoel dat je mist indien je ze gewoon kan halen. The chase is better than the catch.

“Ik heb deze tank gisteren gespoten, ik ben eraan bezig geweest tot half twaalf ’s nachts. Nu ben ik hem nog een laatste keer aan het polieren, om die glansvernis volledig tot zijn recht te laten komen.”

Wat is je golden tip om lak te beschermen?

“Keramische Coating. Dat is de beste bescherming denkbaar voor je lak. Erg duurzaam en zeer krasbestendig. Een wrap of dip is mooi voor even, maar blijft nooit lang goed en gaat zeer rap verkleuren en kan makkelijk scheuren. Er gaat niks boven mooi spuitwerk.”

Mijn oog valt op een tank van een Honda RC30, in originele kleur, die voorzien werd van een nieuwe vernislaag. Ik vroeg me altijd al af hoe je striping, decals en accenten symmetrisch aanbrengt aan beide kanten. Om de één of andere reden dacht ik dat het iets te maken had met een spiegel. Ik vraag ernaar.

“Om die accenten gelijk te krijgen aan beide kanten is er maar één oplossing. Meten, meten en nog eens meten. Je meet vanaf een referentiepunt, en als je geen referentiepunt hebt, dan maak je er zelf (bijvoorbeeld met tape). Ook is het soms zo dat een sticker of logo in het absolute midden van een tank niet mooi uitvalt. Daarom is het soms beter om het heel sinecuur op het zicht te doen.”

Ik zag op sociale media dat je ook de moto’s van Peter Hickman en Xavier Simeon hebt gespoten.

“Klopt, ik ben met de mannen van Dunlop in contact gekomen via Steven Casaer (oprichter van EMC37 en auteur van ‘De Chrono Liegt Niet’). Steven vroeg me of ik die motoren wou spuiten, en daar heb ik natuurlijk geen nee tegen gezegd. Het is belangrijk om een goed netwerk te hebben en mensen te kennen. Moto’s spuiten voor een raceteam is iets anders dan voor een particuliere klant. Aan de kuip van een racemoto ga je doorgaans geen 6 keer polieren. Die moto’s moeten zo veel doorstaan, en de kans op schade aan de kuip is dermate groot dat het logisch is dat de afwerking afgestemd is op het gebruik. Een raceteam heeft ook altijd een reserveset, dus meestal spuit ik ineens twee sets kuipdelen.”

Ik snuister nog wat rond en mijn oog valt op een prachtige MV Agusta F4, vlak naast een Ducati 848, beiden in het wit met rode velgen. De lijnen van beide motoren zijn zo gelijk, al zit er ongeveer 10 jaar tussen beide motoren. “De F4 heb ik gekocht toen ik 21 jaar was, mijn eerste nummerplaat hangt er zelfs nog op. Een droom om mee te rijden.”

Jammer genoeg zit mijn tijd er bij Moto Peinture op. Ik zou zonder veel moeite hier de hele dag kunnen praten met Matthias over hetgeen wat ons verbindt: moto’s.

Matthias is een vakman, die zijn werk tot in de puntjes oplevert, maar bovenal is het een aangename kerel. Je kan er niet enkel terecht voor je spuitwerk, carosserie en herstelling. Ook voor je restauratieproject of je oldtimer service rij je best eens naar Overmere.

Website: http://www.motopeinture.be/
Facebook: https://www.facebook.com/motopeinture/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s